2018年7月29日日曜日

shock in ice water 茹でた野菜を氷水につける


辞書には載っていないが、shock 一語で「茹でた野菜を氷水につけ急激に冷やし内部過熱を抑える」を意味する。0;38 skim out peas into ice water. chill just until cold to stop the cooking process. (known as shocking) お湯からあげて氷水につけ内部が茹で上がらないようにすることをショッキングという。

How to Blanch Peas

1:17 so here we are. we blanched and then we shocked. サヤインゲンを茹でた後、氷水に入れて冷ましました。

How to Blanch and Shock Vegetables

3:06 this will just shock them and stop the cooking (process) and also preserve their nice green color. サヤインゲンを茹でた後、氷水に入れ瞬時に冷ますと、緑が映え彩りが良くなりしゃきしゃきします。

Two Summer Potato Salad Recipes

1:40 ... and put them under cold running water because that shocks them and prevents them from getting any softer. 茹でた人参はザルにとってよく湯を切ったあと、よく流水で冷やしましょう。そうすると人参が柔らかくなり過ぎることはありません。

Plant-based/Vegan Carrot Dogs-Who'd a thunk?!